Andreas Skantze
Angarn, Alby
186 91 VALLENTUNA
Tel: 08-510 252 80
Mobil: 070-535 61 19
Fax: 070-614 61 19
E-mail: andreas@skantze.com
Hemsida: http://www.skantze.com

Intyg för John Boija

Under åren 1990 till 1996 drev jag tillsammans med John Boija verksamheten Amazon-Doktorn. Det var en intensiv och lärorik period där jag lärde känna John mycket väl.

I verksamheten Amazon-Doktorn köpte vi bilar av märket Volvo Amazon i varierande skick och renoverade eller skrotade dem. Delarna sålde vi till andra Amazon-entusiaster över hela Sverige och Europa. Vi utförde även ett stort antal reparationer på svenska kunders Amazoner. Vi bedrev även uthyrning av Amazoner, till kunder som behövde en pålitlig bruksbil i bra skick till ett mycket förmånligt pris. Att driva en ständigt expanderade verksamhet som denna krävde marknadsföring, kundtjänst, support, egen tillverkning av vissa delar på beställning, försäljning av delar på mässor och marknader, försäljning av Duckhams sortiment av olja, samt efterforskningar i bilars historia. Verksamheten krävde också ständiga kontakter med leverantörer, myndigheter och andra organisationer.

John var onekligen Amazon-Doktorns ordningsman och höll reda på våra pengar och papper med ett otroligt ordningssinne. Vi visste alltid exakt vad vi hade för inkomster och utgifter i verksamheten. Eftersom ett stort antal bilar passerade genom Amazon-Doktorn så höll även John reda på alla bilars identiteter och historik. När det gäller efterforskningar efter bilars historik så visade John gång på gång ett stort mått av påhittighet att nå fram till informationen. John prövade ständigt okonventionella metoder i sin forskning, och lyckades alltid! John har också mycket goda kunskaper i Windows, Word, Adobe PageMaker och användandet av databaser samt Internet och e-mail.

Några andra talanger som John också besitter är onekligen språk och tal. Jag har aldrig träffat någon som skriver så väl som John både på svenska och engelska, eller som talar så väl som John både på svenska och engelska. Detta hade vi enormt mycket nytta av i vår verksamhet, speciellt i vår marknadsföring och försäljning på mässor och marknader. John ger ett mycket förtroendeingivande intryck, och kan direkt anpassa sig efter den person eller de personer som han pratar med. Jag har också märkt att John inte blir det minsta nervös av att prata inför en större grupp personer – en styrka som ganska få har.

John kan väldigt mycket om många saker, men har också förmågan att intensivt koncentrera sig på en enda sak. Vid många tillfällen behövde vi jobba nätterna igenom för att kunna leverera till kunderna i tid, och John stod alltid pall för även den sortens ansträngningar. Även under mycket pressade situationer så kom det alltid innovativa idéer från John, ofta presenterade med en stor portion humor.

Avslutningsvis så kan jag säga att John är en sann "teamplayer" med resultatet som främsta drivkraft, men han är också en kraftfull individualist, som klarar sig själv i vilken situation som helst. John kan man alltid lita på.

Kontakta mig om Ni har några frågor.

Vallentuna 1999-01-10

Andreas Skantze, IT-chef, Big Image Systems Sweden AB